Blog Post

Back to London în 2016

Feb. 6, 2016, 9:27 p.m.


Back to London

Inevitabil sunt la Londra. Afară e vânt și plouă. Am căutat pe net câteva sugestii de "coworking spaces" însă nu am găsit nimic unde să merg așa "spontan", adică nimic de genul come-in-and-find-out. Probabil la Regus m-ar fi primit, sau nu. God forbid! Și parcă nu mi-a venit să mă duc peste băieții de la london hack-space ca să mă comport la fel de nepoliticos ca ieri la gitter. Totul era cu preînregistrare așa că am căutat câteva articole pe net despre cu cafenele prietenoase pentru clienții cu laptop în londra.

Dar nu m-a convins nimic să mă car cu MacBook-ul de 15" până acolo, pentru că între timp mi se pare că am o tonă în spate dacă țin cont și de încărcător. By the way, trebuie să văd cum fac rost de un MacBook de 13" că nu se mai poate. Știu sufă și "Vai ce probleme ai!". Dar e chiar greu la propriu. Mă gândesc: ce noroc că am lăsat laptopul de la client la birou (ăla e un Lenovo care pare imens, dar ecranul are o rezoluție infectă; dar deh company policy). Hotel? Hotelul nu are safe și e cam "dodgy". Și mă gțndesc că au fost și vremuri mai bune când clientul plătea cazare la Guoman Tower.

Dar deh, așa este când îți faci start-up. Trebuie să te ți de un buget șă să tragi tare. Nu mai ești angajat tăticule. Întâi apar dezavantaje și la un moment dat vin și avantajele. :smiley:

Da, așa că am făcut o tură de dimineață și am descoperit 3 locații cu prize apropiate de masă ( Village, Starbucks și Coffe - trebuie să aflu URL-ul mâine, că nu apare nici pe google și cafeaua e tare bună), așa că după amiază am revenit cu rucksack-ul și am ochit că village are o masă perfectă lângă geam și liberă și lângă priză. Mâncarea nu e nașpa deloc, au net bun și parcă mi-a revenit cheful să încerc să scriu. Să scriu că:

Ieri am trecut pe la birou pe la gitter. Au fost super de treabă băieții (Mike și Andrew), faza e că mi se pare că am fost eu cam nașpa. O să vedem dacă o să mai fie pe felie pentru întâlnirea la o bere după ce se întorc peste două săptămâni . Prima senzație de ieri a fost fantastică. E mișto să vezi oamenii care sunt în spatele un produs, unui chat, unui emoji. Folosesc gitter de aproape 1 an și în lista mea de gitter sunt vreo 12 comunități, inclusiv Django și Gitter. I-am scris lui Mike de Joi că sunt la Londra la un client și Vineri find zi de remote la corporație aș vrea să trec pe la ei să îi cunosc. Cică "Man vino cu plăcere, dar neapărat după ora 11:00 că altfel nu e nimeni la noi la birou și oricum jumătate din echipa noastră este remote.

Welcome, meet the team, MacBook-uri monitoare dell, dashboard pentru monitorizare, bilețe și vreo 3 sprinturi pe tablă. Ah parola de la net: xxxxx. Uite Versiunea Beta de la gitter, băi aplicația de Mac arată foarte tare și deși au avut ceva discuții și rețineri - cică - se pare că adoptarea React a produs rezultatele scontate. Aplicația de iOS mi se pare cam basic dar abia au rescris bucăți întregi în Swift și încă se lucreză la ea. Băieții vor să crească mai mult de 2 milioane de mesaje. Au finanțare (asta am văzut ulterior pe net, tot ulterior am văzut că Mike a avut un episod la Skype), sunt foarte cu picioarele pe pământ și target-ul este în primul rând să crească user-reach-ul. Bine e greu fiind necesar un cont la github ca să poți trimite mesaje cu gitter însă despre asta au cam fost și discuțiile noastre. Dar multe nu erau de discutat.

Cum toată lumea avea căte ceva de făcut, m-am apucat și eu să migrez un certificat SSL de pe un server pe altul. Am zis băi toată lumea lucrează e momentul să fac și eu ceva pentru proiectele mele. Am probleme cu redirect-ul pe https de 3 luni de zile ba uneori apare și un warning în Chrome: Panică certificatul SSL nu e semnat de cine trebuie. Până la urma îi dau de cao și apoi hop am un telco cu firma care m-a subcontractat pentru clientul Londonez. Bag telco, mut- de pe skype pe join.me. La un moment dat Mike mă bate pe umăr frate noi plecăm.

What? E abia 17:30 și mă gândeam că lucrați noaptea, nu nu nuuu că încercăm să avem un work-life balance decent și oricum ne logăm de acasă. Da poți să continui telco-ul la noi în bucătărie că trebuie să închid aici. Mă gândesc WTF la 18:00 ar trebui să fie gata telco-ul, hai că mergem la o bere mai vorbim un pic zic eu cu telco-ul în cască în timp ce îmi fac bagajele. Bine, vezi că suntem la PUB-ul de la colț. Băi telco-ul se prelungește după 20 min și mă gândeam să mă duc în PUB dacă tot sunt pe mute. Ba mai bine nu, trebuie să hotârăm câte ore punem pe timesheet pentru client. E 18:15 și telco-ul ca orice telco pare să nu se mai termine. Mike scrie pe gitter "people have place to be and things to do let's catchßup another time". No asta a fost cu vizita la start-ul meu de messaging favorit. La 19:30 îl văd pe andrew din bucătărie, a venit să iși ia casca de motor din birou: Ce faci Raz tot în Bucătărie? What can I do man, I just finished the telco. Let me grab my bag. Yeah I'll take mine too, see you in two weeks when we're back from the trip. See you!

Bine că am tunel https, și dacă tot veni vorba: nu prea îmi surâde configurația cu treaba cu certificatul și migrarea pe alt server - dpdv al securității - da nu am nimic grav pe server și din loguri nu pare că am fost hack-uit. Chiar și eu uit tot timpul că am SELinux activat și trag câteva înjurături până văd logurile și îmi amintesc de asta. Sper să dea bătăi de cap și altora dacă se loghează nu numai mie, va trebui însă să extind monitorizare sistemului, traficului, accesărilor și vizualizarea pentru audit-ul la nivel de filesistem. Dar acum e bine, e Sâmbăta și nu mai am chef.

Vreau să mai pun un reminder că vinul de aici s-a nimerit tare bun: Cataratto, Baroni Montalto 12%, Sicilia, Italia 2013. Nu știu alții cum sunt dar eu: "Fruity and dry with fresh citrus notes and crisp fruit bouquet. Aromas of apples and nuts with orange and orange peel notes on the palate." aprob cu mare plăcere.

Cher, și hai și cu noroc!

Am impresia că scriu pe blog ca și cum aș scrie cod. Cod mașină.

Mâine o să merg neapărat la VAM (Victoria & Albert Museum) am nevoie de așa ceva urgent ca să îmi reactivez intuiția. Și mai văd că a stat ploaia, așa că mai beau un pahar și o iau la plimbare spre hotel.

Noapte bună oriunde ai fi!